Du vet du er rullestolbruker når…

10-5-10-duvetduerrullestolbrukernar

Selv ivrer vi etter å fortsette å jobbe med dette prosjektet. Vi har rett og slett skikkelig tro på det. Men noen ganger må man rett og slett vente på noe godt.

Sånn kjennes det for oss nå! Miriam nyter opphold på Beitostølen Helsesportssenter, og Marit skriver på en hjemmeeksamen (foruten å forfatte disse ordene her, sånn innimellom slagene :)). Men vi tenkte at vi kan bruke ventetiden på noe fornuftig! Marit har nemlig et arkiv med noen betrakninger om å være rullestolbruker, som hun har forsøkt å skrive på humoristisk vis. Vi tenker å publisere noen av dem her – imens foredragsprosessen hviler litt. Først ut er serien «Du vet at du er rullestolbruker når». Advarsel! Se opp for å sette drikken i halsen, vi lo i alle fall godt når vi så igjen denne her. 🙂

Okei, her kommer den:

Du vet at du er rullestolbruker når…

 • Du kan kjøre over de herlige brosteinene på Karl Johan og merke hvordan de sakte men sikkert fører til at du må på do.
 • Shoppingturen i Bogstadveien med ett blir et actionfylt eventyr, der alt handler om å komme seg opp de høye fortauskantene. Det handler om å være løsningsorientert, dere!
 • Du blir stående å vente på en av to heiser på Oslo City, ikke fordi de er så utrolig trange, heller fordi de er fulle av folk som velger å tilbringe lørdagen sammen med familien i en kasse som flytter seg opp og ned automatisk fremfor å gå. Slitsomt å benytte seg av beinstyrke man allerede har, eller hva?
 • Mannen i gata spør om du er avkommet til en sau. Når ble det å være rullestolbruker ensbetydende med å være lam?
 • Det å pumpe opp hjulene dine blir en herlig fritidssyssel som du elsker å bruke tiden på! Greit med sykkelhjul en gang i året, altså…
 • …for ikke å snakke om å rense de forbaskede forhjulene fritt for hår. Tanken om å bli skallet er besnærende…
 • Du ikke planlegger festen, men snarere heller hvordan du kommer deg dit. Viktig å bruke tid på alle detaljer, vet dere!
 • OsloTaxi-sjåfører kan defineres som bekjente av deg. Sier ikke nei takk til flere venner 🙂
 • Alle barna ikke lenger kjører utfor skila, untatt Pia – men heller velger å stirre på deg. Sa noen fifteen minutes of fame?
 • Foreldrene til de samme barna godtroende svarer at du har brukket beinet når de spør seg hva som har skjedd med deg. Jada, for jeg har jo gips på!
 • Mer enn en tredjedel av mobilregningen din er viet betalinger til OsloTaxi/Taxi Sør. Det er ingen jeg heller vil bruke pengene mine på, må vite!

Kjenner du deg igjen?

Innlegget er hentet fra arkivet Tankeflaske, og først publisert 10.05.2010. Fortsatt like relevant, da!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s