Du vet du er rullestolbruker når… #2

Bilde hentet fra pixabay.com

…ting ordner seg på merkeligste vis! Eller?

Tid er virkelig rare greier. Noen dager ser vi nesten ikke hvor dagene blir av, andre ganger snegler de seg avgårde. Og innimellom er tid bare rart. Miriam er nemlig fortsatt bortreist, og Marit er på Osloretreat. Når kropp og hode ikke henger med i svingene, lønner det seg å dra hjem til mors heimelaga kjøttkaker, kruttsterke kaffe, samt fars humor og pølselunsj. Jeg klager ikke mens jeg ser formen stiger og humøret bli bedre. Er det noe jeg har lært av denne perioden, så er det at alt ordner seg! Heldigvis.

Men det er gjerne ikke de samme tingene som skal ordne seg alltid. Noen ganger må en som er rullestolbegavet kave med litt av hvert. Noe fikk dere se i forrige innlegg, men vi stopper ikke mens leken er god – vi fortsetter! Så her har du altså flere punkter du kjenner deg igjen i hvis du er rullestolbruker. Kos deg, og ha en riktig god helg! 🙂

Du vet at du er rullestolbruker når… (#2)

 • Du må vente med å gå på do til du er hjemme, fordi hotellet du spiser 17. mai-lunsj på ikke har klart å få på plass et HC-toalett enda. Det er jo tross alt bare et hotell, da.
 • Du må eliminere vekk enkelte hverdagsvarer fordi du ikke rekker opp i butikken. Det er herlig å bli kjent med fremmede gjennom å spørre dem om de kan hente en vare for deg!
 • Du må vente på en trådløs betalingsterminal på kafé fordi du ikke rekker opp til disken. Herlig med særbehandling, altså! (Kanskje ikke like relevant nå som da det ble skrevet for første gang, for noen år siden)
 • Du blir irritert over alle sjåfører som parkerer på HC-plasser kun fordi de ikke gidder å finne seg noe bedre og elsker å få ekstra plass å boltre seg på. Ingenting er som å slå ihjel et par minutter ekstra på å finne seg et sted å parkere!
 • …det samme må sies om folk som okkuperer HC-toalettet foran nesa på deg. Ikke det at jeg vil ha særbehandling, men når du er så tissetrengt at du nærmest skvetter i buksa, så er det ikke et alternativ en gang, å tenke på å komme seg til et vanlig dametoalett med alt for trange båser, der du må presse inn stolen og håpe på at du klarer å lukke døra, for ikke å snakke om å låse igjen…. Skjønner?
 • Konserter stort sett handler om stillingsforandringer der målet er å se mest mulig. Det er så spennende å prøve å se bak 2 meter høye menn og runde stolper!
 • Du, under et besøk på Det Kongelige Norske Slott, blir loset gjennom kjøkkenet i mangel på heiser. Ordet backstage får en helt ny betydning!
 • Fritiden din dreier seg om en varig kamp mot NAV eller utallige legesjekker. Det er så deilig å slippe fritidsproblemer 🙂
 • Du må godta at arbeidsstolen din ufrivillig lånes bort til klassekamerater og gjerne er ødelagt de gangene du faktisk skal bruke den. Alltid gøy med noe nytt!
 • Du blir irritert på hjelpemiddelsentralen oftere enn din egen mor. Greit å ha noen å få ut aggresjonen på.
 • Du har utviklet en fantastisk reaksjonshurtighet etter alle erfaringene med velting fremover, bakover og til sidene. Godt å vite at man er hurtig på i hvert fall et område!
Skål!
Klem fra Miriam & Marit 🙂
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s