Hvorfor er det så vanskelig å lytte til kroppen sin?

Lurer du også på hvorfor det er så vanskelig å lytte til kroppen sin? Vi har tenkt litt – kanskje vi kommer ett skritt videre med dette innlegget?

Høsten er over oss igjen, og hverdagen har begynt. For mange er den ensbetydende med travelhet og stress. I travle tider er det lett å leve på autopilot uten å merke det, og det å stoppe opp og kjenne etter blir en luksusaktivitet. Når autopiloten gjør oss blind for det unike i hverdagen er det tegn på at stresset har tatt overhånd. Da er tiden inne for å stoppe opp og korrigere kurs og å trekke pusten godt et par ganger ekstra 🙂 Du har garantert vært der selv, enten du innser det eller ikke. Og det gjelder i høyeste grad oss selv, også. Det kommer kanskje ikke som noen bombe at vi begge er ja-mennesker, noe som ikke alltid er en fordel.

Miriam forteller: Det ukentlige døgnet i Risør

På vei til en av de mange bussturene, punkterer selvfølgelig rullestolhjulet...
På vei til en av de mange bussturene, punkterer selvfølgelig rullestolhjulet…

«Da jeg flyttet til Kristiansand i 2011 reiste jeg ukentlig til Risør kun for å gjennomføre to avtaler på samme dag. Dette gjennomførte jeg utrolig nok et helt år, før jeg fant ut av at det var for mye av hva jeg orket. Kroppen sa stopp, og andre avtaler måtte vike. Kapasiteten var borte. Heldigvis fikk jeg ordnet det sånn at de avtalene jeg hadde kunne gjøres hver 14. dag istedenfor. Dette var det som skulle til for at jeg klarer å ha overskudd til andre ting også».

Marit forteller: For mye mestringsfølelse

agderkonf
Her deltar jeg på Agderkonferansen 2014 sammen med kolleger fra Talentjakten2013/2014 – ett av mange organer.

«Da jeg gikk ut av VGS tok det ikke lange tiden før jeg flyttet hjemmefra. Jeg fikk raskt en mestringsfølelse av å bo for meg selv – det føltes bra å kunne skape sin egen hverdag, på tross av fysiske utfordringer. Kompensasjonstrangen tok imidlertid overhånd, og før jeg visste ordet av det satt jeg med flere verv og ansvarsområder enn jeg unner vår neste statsminister. Det var vanskelig å stoppe da jeg fant så mye glede ved det. Men det ble lettere den dagen kroppen stoppet for meg; jeg ble svimmel og uggen, og overskuddet jeg levde sånn for, forsvant over natten. Da sa jeg umiddelbart fra meg de fleste oppgavene mine, og fokuserte på det jeg virkelig brenner for, som for eksempel dette foredragsprosjektet».

Det er vanskelig å stoppe opp og lytte når det er så mye som man vil se, og få tid til. Likevel mener vi det er viktig å forsøke – og i hvert fall bli det bevisst. 

Heldigvis er det alltid mulig å korrigere kurs. Vi vil ikke at du skal gi deg fordi kroppen din sier stopp, da er det bedre å gi seg på topp.

Hvorfor synes du det er så vanskelig å lytte til kroppen din?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s