Pedagogikk, likestilling, muskelsyke og Sondre Justad

Vi er midt i vår vinterturne og har nettopp hatt vårt fjortende foredrag siden april. Nysgjerrig på hva som har skjedd siden sist? Pedagogikk, likestilling, muskelsyke og Sondre Justad er stikkord som oppsummerer det hele.

12270568_10156189249965697_1960353379_n

18. november dro vi ut med hjulene våre igjen, denne gangen klar for Bevegelsesbegeistring spesial! Det ble virkelig en spesiell dag for oss, og forhåpentligvis også for det herlige publikummet som kom. Vi var heldige å få være med på Pedagogstudentenes siste fagdag for semestret, og snakket utelukkende om hvordan vår opplevelse av det å være funksjonshemmet i den norske skolen.

Vi legger ikke skjul på at det ble en utfordring for oss, både i planleggingen av presentasjonen og gjennomførelsen. Vi støtte på mange problemstillinger underveis: hvordan grave frem bilder fra våre første skoledager på siste halvdel av nittitallet? Et tiår uten så mange teknologiske verktøy.

12270182_10156189250150697_1553660025_n

Hvordan yte rettferdighet til skolene og lærerne våre, rose dem, og kritisere dem – uten å hakke ned på? Vi kom heldigvis i mål, med alle hjula våre godt plantet på jorda – og slapp å være i et nedstøvet bildearkiv fra 1990-tallet (takk for at vi lever i 2015!)

Det med å leve i 2015 er godt på flere måter – vi har jo erfart at veien fra planlegging til gjennomføring ikke nødvendigvis er så lang. Og ikke minst: at det meste løser seg. Dagen med en utrolig engasjert gjeng med pedagogstudenter ble innholdsrik og vemodig – forhåpentligvis ikke bare for oss! Igjen tusen takk for at vi fikk lov til å utfordre oss selv med å lage et helt eget opplegg for dere!

Når man erfarer mye som gir og tar krefter er det godt å få begeistrende påfyll! Vi elsker, som du kanskje forstår, å finne ting som berører oss. Dette fikk vi også plass til den dagen vi holdt foredrag for pedagogstudentene.

12278164_10156210002285117_1609574751_n

Miriam var på likestillingskonferansen før det brakte løs – og vi var så heldige å bli tatt bilder av til en aldri så liten FVN-reportasje som lages i disse dager. Utrolig stas!

Jammen meg fikk vi også tid til musikalsk begeistring onsdag kveld. Da spilte rasioyndlingen fra Lofoten, Sondre Justad en utrolig fengende konsert på studentpuben Østsia.

12282885_10156189426590697_192599761_n (1)

Dette gav oss et skikkelig adrenalinrush (som førte til at vi sovnet senere enn planlagt). Takk for at du gav oss livsviktig påfyll, Sondre – og takk for at du tok deg tid til en liten prat etterpå. Sånne som deg inspirerer, og begeistrer!

oss og n sondre.jpg

 

Noen få dager etter å ha fått landet med hjula på jorda en liten stakket stund, dro vil til det vakre Østlandet – nærmere bestemt Feiringklinikken i Akershus. På veien østover viste veiene seg fra sin poetiske side, og vi kunne ikke annet enn å ta et stemningsbilde.

12248813_10156189426505697_2080178475_n

Vel fremme på Feiringklinikken ble vi tatt vel i mot av styret til Foreningen for Muskelsyke i Hedmark og Oppland. Her holdt de sitt årlige (h)julebord, og vi fikk lov til å inspirere en herlig gjeng. Takk for at dere kom med spørsmål og viste genuin interesse for oss. Takk for at vi fikk dere til å le – dere fikk oss til å smile!

ffm2

Nå sitter vi på vei tilbake fra Østlandet og gjør oss klar for årets siste foredrag – nok en gang proppet med inntrykk som gir seg utslag i latter og glede.

Takk for at vi har fått lov til å holde så mange foredrag allerede, vi er så glad for at du følger oss! Neste uke vil vi gjerne prate med deg om utfordringer. Blir du med?

oss på sondre
(Foto: Martin Litwicki, krsby.no)
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s