Flaks, eller bare til stede?

Har du noen gang lurt på hvorfor det virker som hele universet er med deg? Eller kanskje det stikk motsatte? Vi tror på å følge tråder som oppstår her og nå.

rullestol latter (1)
Kalkulert eller spontan glede? (Foto: Torborg Igland).

Har du noen gang kjent deg som verdens mest effektive? Du vet, de gangene du, midt i et møte får verdens beste tanker om hvordan den du møter passer perfekt inn i et annet møte? Eller en annen situasjon? De gangene føles livet skikkelig meningsfylt, ikkesant?

Følg trådene!

Vi lever etter tanken om å følge trådene som oppstår, når de gjør det. Denne trådmetaforen høres sikkert noe komplisert ut, men la oss komme med noen eksempler.

Da vi startet opp prosjektet lette vi rundt i nettverket vårt for å finne mennesker å samarbeide med. Det å tørre å bruke nettverk kan være skummelt, men det kan også gi opphav til nye tråder å følge. Marit har lenge hatt kontakt med medieprofilen Stian Barsnes-Simonsen, og etter én telefonsamtale var han med i gamet.

IMG_0449
Gladlaks!

Du skulle sett oss da, altså! Vi så ut som to raketter fylt med adrenalin, koffein og oxytocin! Og det absurde var igang. Vi ringte rundt til flere, og fikk raskt gode responser. De som ringte oss opp og melde sin interesse forsøkte  vi å holde kontakten med.

Flere adrenalinfylte raketter

Tilsvarende gjorde at vi fikk kontakt med Mia Gundersen og Elisabeth Moberg, som vi tilfeldigvis møtte i Kilden. Dette førte til en ny tråd: permierefest på showet deres «Det Perfekte Liv». Der møtte vi Bageren i byen, Espen Albert, som vi kjente fra tidligere. Han så også i et lite sekund ut som en adrenalinfylt rakett, så vi skjønte at vi hadde fått med en til i heiagjengen vår.

Elisabeth og Mia.jpg

Et annen eksempel på eksepsjonell trådforfølgelse er da vi meldte oss på Kvinner i Tiden i Tromsø. I stedet for å møte opp på lik linje med alle andre, meldte vi ifra til arrangørene om at vi kom i forbindelse med å få inspirasjon til foredraget vårt. Noen mailer og smser senere – og vips, så satt vi i Kulturhuset i Tromsø med Marte Valle, Marco Elsafadi og Lene Marlin. For en fest!

Troen på tilstedeværelse

Vi kunne nevnt eksempler til i morgen tidlig, men la oss spare på kruttet til senere. Som du sikkert skjønner, tror vi mye handler om å være til stede der du er. Da vil du enklere kunne se hvilke valg som ligger foran deg, og koblinger du tidligere ikke så virker med ett veldig logisk. Sånn er det i alle fall for oss.

Vi kaller dette å være tilstede og følge tråder når de oppstår, det handler rett og slett om god timing i livet. De gamle antikke retorikerne hadde også tanker om dette. De snakket om kairos og aptum: hva er passende å si til hvilken situasjon?

Jakten på mening

Det er ikke bare oss og de gamle retorikerne som er opptatt av timing og tilstedeværelse (dæven så greit, a gitt!). Det fikk vi bevist i går. Vi var på et sterkt foredrag med Per Fugelli som snakket om livets fem grunnstoffer; verdighet, handlingsrom i eget liv, tilhørighet, mening og likevekt. Fugellis tilstedeværelse gjør oss tilstede – og for han var dette en viktig del av ett av grunnstoffene: meningen med livet.

12810218_10156525720680697_568654969_o.jpg

Fugelli minner oss om at meningen med livet aldri må tas for gitt, og at vi må være et ettall – og bry oss om flokken vår (jo, han korrigerte denne læresetningen senest i går).

Vi må stake ut vår kurs og være tro mot den. Og vi må følge våre tråder. Ja, la oss danse mens vi kan! Hva venter du på?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s