Unngå tidstrøbbel og svidd mat

Se for deg følgende: Du setter på potetene, og går tilbake til eksamenslesingen. Men oi, hva er det som lukter brent?  Kjenner du deg igjen? Du er nok ikke alene… Kanskje du drar nytte av noe av det vi nå skal fortelle?

Du kan si mye om oss, men noen tidsmestringsguruer er vi faktisk ikke. Vi glemmer, rett som det er; vi glemmer handlelister, pantelapper, og går i surr med eksamensdatoer. (Jepp, du leste riktig; Miriam blingsa med én måned – heldigvis i riktig retning, det må da være ny rekord?)

Likevel har vi noen triks i erme vi drar frem når glemselen blir større enn hyggen. Kanskje er de til nytte.

13148148_10156802857795697_1372728086_o
Miriam sitter klar med innholdsplanleggeren vår! Flere tips i teksten som følger 🙂

Det enkle er ofte det beste

Vi sier som Rema 1000, fordi vi tror de har rett. Alle går vi rundt med mobilen i lomma, men det er uhyre lett å glemme de mest selvsagte funksjonene. Neste gang du skal handle, skriv notater! Neste gang rundstykkene står i ovnen – sett på en alarm! Og er du redd for å blingse med datoene for et viktig møte, sett for all del på varsling i kalenderen din. Enkelt. Greit. (Og nei, vi er garantert ikke de første til å gi deg dette tipset -men det funker!)

Lag oversikter

Planlegging handler ofte om nettopp det. Å legge en plan. Likevel er det urolig lett å hoppe over denne fasen og skynte seg til neste: gjøre-fasen. Men med litt planlegging får du overblikket, og det skal litt mer til å blingse med eksamensdatoer. Selv har vi akkurat tatt i bruk Thomas Moens geniale innholdsplan for bloggere. Så enkelt at vi er flaue over å ikke komme på dette selv. Oversikter trengs på alle arenaer i livet. Og det finnes flere programmer som hjelper deg på vei. I Trello kan du lage post-it lapper digitalt og systematisere dem, for eksempel. Sjekk ut!

Legg inn hvileskjær

Vi håper ikke vi er de første som kan kalles tidsoptimister. Det er lett å skulle bare, og glemme at et bare fort tar en time. Da er veien ikke lang til høy puls og stress. Derfor sier vi som Cecilie TS sa det: legg inn hvileskjær. Du trenger ikke for enhver pris fylle iPhone-kalenderen til randen (selv om det ser fint ut at mange felter er fargerikt fylt ut, det synes jo vi og). Ta en kunstpause i ny og ne – med eller uten kaffekoppen. Du har godt av det!

cup-of-coffee-1232719_1920

Gå offline

Ingen ting er som å ikke bli forstyrret. Du vet, de gangene du sitter fordypet i en bok og skvetter fordi sidemannen på toget nyser. De gangene er til å dåne av – det er jo så himmelsk deilig! Tør å ta mobilpauser, og lag dine mobilfrie soner. Det gir fokus, og fokus gir effektivitet. Og tilstedeværelse.

5-minutter`n!

De som røyker er gode på dette. Å ta seg fem minutter i ny og ne. Men pauser er da søren meg ikke forbehold dem? Vi som ikke røyker har faktsk noe å lære av dem. Stoppe opp, puste, og koble om.

Tør å si nei!

Det er faktisk lov – og sunt å si nei. Enten du liker det eller ikke, er du nødt til å leve i kroppen din resten av livet, så du kan like gjerne lære deg å lytte til den først som sist!

Og sist men ikke minst: For all del – kanseller planene dine i blant. Ingen har godt av et liv skissert i detaljer. Husk å leve! Forhåpentligvis får du mer overskudd!

13106803_10156811448715117_53070642_o

Reklamer

2 kommentarer om “Unngå tidstrøbbel og svidd mat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s