Tør du å si nei?

Vi har enda til gode å møte en person som kan forklare oss hvorfor det er så mye lettere å si ja enn nei!

IMG_0451
Og der sa det stopp, gitt!

Det er fascinerende hvor vanskelig et ord på tre bokstaver kan være å etterleve i praksis. Kanskje har dette noe med «det er bedre å angre på noe du har gjort, enn det du ikke har gjort»-tankegangen? Vi sier så ofte ja, nesten før vi får tenkt oss om og sjekket kalenderen. Ja er inspirerende, drivende og får verden fremover. Så klart er det gøy å si ja. Men er det alltid riktig?

Vi tror det er riktig å si ja inntil du har sagt det  én gang for mye. Da blir det plutselig ikke et valg lenger, men nei-tankene blir nødt å gjøre seg gjeldende. Livet er for kort til å ikke sette grenser for seg selv – hva skjer den dagen det ikke er noe mer igjen av deg å sette grenser ved?

Tør å si nei før ja spiser deg opp.

Vi blir sterkt inspirert av mennesker som kan kunsten å gi faen. De vet akkurat hvor grensen mellom ja og nei går, grensen mellom lyst og tvang. I dag har to av dem, Per Fugelli og Lene Marlin, ytret seg om nettopp dette skillet. To som virkelig både tør å gi faen, og si nei. La oss lære litt av dem. Vi har vært så heldige å se begge to snakke om balansegangen i praksis.

Her er to utdrag fra tidligere blogginnlegg som sier sitt. La deg inspirere!

12810218_10156525720680697_568654969_o

Per Fugelli som snakket om livets fem grunnstoffer; verdighet, handlingsrom i eget liv, tilhørighet, mening og likevekt. Fugellis tilstedeværelse gjør oss tilstede – og for han var dette en viktig del av ett av grunnstoffene: meningen med livet.

leneslide
Lene Marlin på scenen under Kvinner i Tiden, 5. juni 2015 i Tromsø.

Senest i dag slår hun et slag for å tørre å drømme stort og ta vare på seg selv samtidig. Vi kunne vært mer enig.

Derfor fortsetter vi å å rulle videre på foredragreisen vår, med forhåpentligvis litt flere nei i bagasjen enn da vi startet.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s