Hvordan bli begeistret?

jippijenter redigert.jpgSynes du det er vanskelig å finne begeistring i hverdagen? Vi har gravd dypt, langt ned i roteskuffen for å gi deg våre beste tips. Kanskje gjør de det lettere for deg å finne frem til tingene som gjør deg gira, og får deg til å ende opp i euforisk hallelujah-stemning. Her er våre tips:

5 begeistrende tips, som lyn fra solrik sommerhimmel til deg i dette sekund:

Sansevandring

Se rundt deg – er det ikke fint? Alle fargene, fuglekvitter, kanskje noen bølgeskvulp. Lukten av sommer i anmasj. Bruk sansene dine – og nyt!  Kanskje ser du noe du aldri har lagt merke til før. Observer dagligstua di som om du entrer ett helt nytt rom. Hva ser du?

Øye for muligheter

Står du midt oppi en utfordring er det sannsynlig at tunnelsynet innhenter deg ganske snart. Men forsøk å snu deg, både i bokstavelig og overført betydning. Hvilke redskaper har du? En klok venn, en gammel og vis tante, en energisk kollega, kanskje en innholdsrik nettside. Mest sannsynlig har du verktøy rundt deg akkurat her og nå som i hvert fall kan gjøre deg mer inspirert enn du var for litt siden.

Tid for timeout

Enten om det er jobbrelatert eller andre ting som nå rekker deg til halsen fordi det nærmer seg sommer og ferie: Legg det bort, og ta deg en velfortjent time-out! Gjør noe du får energi av, ikke noe som tapper deg for det. Enten du gjør det alene, eller med venner og familie rundt deg. Vi har tidligere skrevet om viktigheten av pauser – de kan ta deg lenger enn du tror. Og frikobling gir rom i hjernen til å tenke nytt. Du skal altså ikke se bort ifra at pausen gjør deg inspirert og initiativrik. Da er veien til begeistring ikke lang!

Daglig dose utfordring

Du begynner trolig å bli godt kjent med oss, og da kommer det kanskje ikke som en overraskelse at vi synes utfordringer er en viktig faktor, også i hverdagen. Ta en daglig utfordring og bryt vaner! Kjøp en ny type juice, ta en ny vei til og fra jobben, oppsøk steder du ikke  har vært, forsøk å møte ting du frykter som verst. Ikke nok med at din såkalte komfortsone utvides, mest sannsynlig vil du oppdage at du får ideer, økt kreativitet og begeistring med på kjøpet – med andre ord den såkalte godfølelsen. Vinn-vinn-vinn!

13388986_10156930264040697_66588078_o.jpg
Hobbyhimmelen

Dine interesser og evner er til for å brukes. Finn en hobby, eller tenk over hva du rett og slett  digger. Enten det er synging, strikking, fjellklatring, fargelegging eller paragliding. Gjør det! Og du vil kjenne endorfinene bruse i takt med hjertepumpa. Hobbyer gir deg energi – og derfor er de livsviktig. I tillegg kan de fungere som en fin pause fra må-tingene i livet ditt. Begeistringsbonanza!

Livet er aldri svart hvitt, men begeistringsfølelsen er forhåpentligvis et lite stykke nærmere deg enn for ti minutter siden. God helg! 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s