SiA & UiA: tar dere posisjonen som tilretteleggere?

Vi blir begeistret av frihet, selvutfoldelse, utfordringer og mestringsfølelse. I dag vil vi rette en stor takk til Studentsamskipsnaden i Agder (SiA) og Universitetet i Agder (UiA) for mye av grunnen til at vi får leve i disse følelsene daglig.

13405291_10156941975655697_765782699_o

Begeistring er en fantastisk følelse, så god at vi velger å dedikere en hel måned, og hele foredraget vårt, til den. Ingen ting er som å kjenne mestring og flyt, selv på dager som er mindre gode.

Da vi flyttet til Kristiansand for omlag fem år siden, var det med helt forskjellig bakgrunn. Miriam var en idrettsglad sørlending fra Risør, og Marit en post-folkehøgskoleelev med interesser for musikk og kommunikasjon, fra Oslo. Men vi kom fort i snakk og ble gode venner – og vi fikk begge tilrettelagte hybler hos Studentsamskipsnaden.

Når man flytter for seg selv stiller man ikke høye krav. Det blir plutselig spennende å se hvordan økonomien skal håndteres og maten lages. Og vi var fornøyde bare vi hadde et sted å bo. Men forskjellen fra oss og ikke-funksjonsnedsatte er jo at vi ble nødt til å ta dette i betraktning, og vi visste jo godt at det kunne by på utfordringer. Likevel ønsket vi oss, og forventet en helt grei standard.

13405595_10156941975945697_412180548_o

Ekstremt gode løsninger

Vi fikk absolutt ikke en grei standard. Vi fikk ekstremt gode løsninger. SiA overrasket oss tidlig med å være svært lydhøre – og spurte oss hvordan vi ønsket det. De bygget egen bod til de elektriske stolene våre, med varme, slik at batteriene skulle holde så godt som mulig. SiA tenkte langsiktig, vi var ydmyke og svært positivt overrasket. Den følelsen har, uten å overdrive, fulgt oss i fem år.

13389059_10156941975410697_1829801832_o

Ingen ting er perfekt, men det er underordnet når holdningen og forståelsen er der. SiA har fortsatt å vise forståelse, de har vært effektive, bidratt med etterjusteringer, og latt oss få vise frem HC-løsningene når de har hatt eksternt besøk. Alltid smilende, alltid imøtekommende. Og ut ifra hva vi har hørt fra andre studenter er vi ikke de eneste som er fornøyde.

Selvtillit og mestring

SiA har gitt oss selvtillit og mulighet til å bo for oss selv på en meget fordomsfri og frydefull måte. Det er rørende å tenke på. Og grunnlag for enorm begeistring. Vi takker dere hver dag, og snakker om dere ofte. Våre SiA-år har skapt et fundament for utvikling, glede og selvtillit. Det gjelder ikke minst hos SiA Helse.

Når de uperfekte dagene har samlet seg i hopetall har helseavdelingen alltid rukket ut en hjelpende hånd. Ingen spørsmål for små, ingen tankeskyer for mektige. Hos SiA Helse er alt lov. Slike tiltak blir prevantive, og fylt av glede. Vi har blitt sett – og ikke bare som studenter. Vi har blitt sett som Miriam. Som Marit. Og som Bevegelsesbegeistring. Vi er dere evige takknemlige.

Takk for tilgjengeligheten!

13396550_10156941975085697_241080303_o

Som om ikke det er nok må vi også rette en stor takk til verdens beste Universitetet i Agder. Vi er ikke helt ferdige med dere enda, men dere har rukket å gi oss henholdsvis enkeltmner og en master i samfunnskommunikasjon. Dere har latt oss få kjenne på friheten. Dere er tilgjengelige, og Ressurssenteret med Håkon i spissen har hjulpet oss de få gangene vi har kjent på usikkerhet. Dere har døråpnere og en åpen dør-policy som vi tviler på at eksisterer på samme vis noe annet sted.

Kjære SiA og UiA: dere har mulighet og posisjon til å markedsføre dere som tilretteleggere. Ikke nødvendigvis bare for funksjonsnedsatte, men gjerne for det også. Tør dere å ta posisjonen? Den er dere vel unt!

 

Tusen, tusen takk!

Reklamer

3 kommentarer om “SiA & UiA: tar dere posisjonen som tilretteleggere?

 1. Dere er fantastiske. Dere har glød, iver, kunnskap og klokskap. Bevegelses begeistring. Det er ikke et ord som kunne passe bedre på dere. Takk for samarbeid på Verdensdagen for psykisk helse. For deling av tanker og refleksjoner. Dere er gull verd begge to. Takk for at vi i SiA helse er blitt kjent med dere to.

  Liker

 2. Wow, for en anerkjennelse for Sia og Uia😃 Ja , nå ble jeg begeistret! Stolt av å være fra Kristiansand!

  Liker

 3. Kjære Marit og Miriam,
  tusen takk for en superbra tilbakemelding fra dere !
  Vi arbeider hele tiden for å skape rammer som kan gi trygghet og trivsel i livet rundt studiene, slik at studentene får et best mulig utgangspunkt for å lykkes med studieoppholdet sitt – faglig, kulturelt og sosialt – og at de på den måten kan utvikle seg som hele mennesker. Vi tror sterkt på at dersom vi på denne måten kan bidra til bedre liv og læring på Sørlandet vil studentene på sin side bli gode ambassadører for våre studiedestinasjoner i Grimstad og Kristiansand. En vinn-vinn situasjon som gir oss alle en meningsfylt hverdag.
  Igjen, tusen takk for tilbakemeldingen !

  Steinar Finseth
  adm.direktør i SiA

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s