Hva er ressursperspektivet, egentlig?

Dersom du har vært så heldig å få høre på oss live, så har du forhåpentligvis fått med deg vårt preik om ressursperspektivet. Men hva ligger egentlig bak det, igjen? Og hvordan bruke det i praksis?

Når vi holder foredrag sier vi gjerne dette helt i begynnelsen:

Skjermbilde 2016-08-31 kl. 13.49.43.png

De fleste som ser dette blir gjerne litt undrende i starten, og det har vi veldig stor forståelse for. For ja, det kan virke litt høytsvevende å påstå at utfordringer liksom er en quick-fix eller noe du må ta ansvar for. Vi elsker jo også å legge skylden på andre (ting)!

Men heldigvis for oss virker det som i hvert fall deler av budskapet synker litt inn i løpet av kvelden. Gjennom et par 40 lysbilder gjør vi det vi kan for å gi deg gode eksempler på hva vi mener med ressursperspektivet. Her har du forklaringen i klartekst:

Lenger enn løsningsorientering

Ressursperspektivet strekker seg lenger enn løsningsorientering. Det er flott om du klarer å finne løsninger på utfordringene du sitter med, men vi tror alle utfordringer har med seg noe mer. I alle utfordringer ligger det et potensiale i å se på dem som ressurser til vekst. Sagt med andre ord kan gørr snus til gull – med litt ettertanke. Det er dette som er kjernen i ressursperspektivet vårt. 

Øv hver dag!

Det er altså mulig, men selvfølgelig noen ganger kjempevanskelig, å se på utfordringer som ressurser. Men hvorfor ikke forsøke? Vi tror du, og oss selv, kan ha mye på å trene deg i dette hver dag.

La oss ta noen eksempler du kan begynne med:

  1. Neste gang du står i kø på butikken og kjenner irritasjonen blomstre, kan du øve ved å tenke: kanskje er dette gunstig for meg. For alt du vet kan du rekke å ta en telefon som blir skjebnesvanger, for eksempel en jobbmulighet? Eller kanskje du rekker å se noen ved siden av deg som du ikke har sett på lenge – som igjen fører til at dere tar opp kontakten.
  2. Neste gang du kommer til drømmehotellet som er alt annet enn det, kanskje på grunn av kloakklukt eller skitt, så kan det jo være at ferieturen blir bedre. Nettopp fordi du får et bedre hotellrom enn det som var utgangspunktet.
  3. Hvis du opplever livskrise eller å bli syk, så kan faktisk det også noen ganger skape rom for vekst. Kanskje du får gjennomført et prosjekt, blitt klarere over drømmene dine og bedre på å prioritere? Sykdom er aldri gøy, ikke til å spøke med, men det kan faktisk gi deg noe.

Vi håper dette har gitt deg noe, og kanskje det gjør noe med hvordan du tenker om alt du står midt i. Lykke til 🙂 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s