Hvorfor så viktig å være åpen?

open

Du har sikkert hørt det tusen ganger før – og så kommer du ikke unna det her, heller. Åpenhet er viktig. Vi tror det er viktig fordi:

Gir rom for tillit

Åpenhet handler om og gir rom for tillit. Å si til noen du stoler på at livet er vondt, vanskelig, krevende, eller rett og slett gøy og givende. Åpenhet handler om å dele i fortrolighet med noen, på en passende måte som er i tråd med den du er. Kanskje er det en god venn, tante, bestemor eller hund, for den saks skyld. Finn en noen fremfor ingen!

Når vi snakker om å være åpen, sier ikke vi at du skal si hva som helst til hvem som helst. Vi skjønner godt at du ikke har behov for å skrike til dama i kassakøen bak deg at katten din har dødd, eller at du har litt smålig økonomi for tiden. (Det nærmer seg jo tross alt jul…). Det er nemlig ikke alt som skal sies til alle i enhver situasjon. Vi kjenner vel alle dem som alltid sier litt for mye, litt for fort, og litt for ofte på Facebook og face to face.

Åpenhet er nødvendig

Det er virkelig ikke alltid lett å finne noen å åpne seg for, eller snakke med. Men vi tror det er nødvendig å skape disse rommene for tillit. Noen ganger det kanskje de av oss som ikke liker åpenheten som plutselig trenger den mest? Det kan føles nakent og sårbart, men så snart du har gjort det én gang, vil du nok forstå at det egentlig er positivt. Du får et rom til å tømme deg i, søke forståelse og få en følelse av lettelse. Prøv det! Å ikke si ifra eller åpne seg til noen kan fort gjøre vondt verre…

Du kan starte i det små

Vi skjønner at det ikke er like lett å snakke om alle temaer. Noen ting skal man kanskje ha for seg selv. Det viktige er at du blir god til å sortere ut hva og når (dessverre ingen quick-fix dette, heller. Livet, altså). Det er lov å starte i det små og åpner deg til noen få du stoler på!

Åpenhet er ikke å utlevere!

Som nevnt krever ekte åpenhet et rom for tillit. Det er ikke sunt, og kanskje også skadelig å buse ut med personlige historier til gud og hvermann (ikke del alt med alle, vær så snill). Men skaper du rommet for tillit, og deler til dem som fortjener det, mener vi åpenhet er nødvendig, sunt og effektivt. Dette gjelder virkelig ikke bare i tunge stunder. Også glede bør deles!

 

Vi håper du har en god helg og noen å være åpen med!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s