Refleksjoner om raushet og Fugelli

Ressursperspektivet er forhåpentligvis en reise i raushet for flere enn  oss. Takket være rause stemmer som Per Fugelli har det vært lettere for oss å bringe perspektivet vårt ut i dagen.

Det er ikke mange år siden Kathrine Aspaas skrev en bok om raushetens tid. I våre øyne en høyst nødvendig bok. Hvorfor er myke idealer sett på som svakere enn maskuline, harde og perfsjonistiske karriereidealer? Hvorfor er sårbarhet så ofte satt synonymt med svakhet? Hvorfor er vi så redde for å gjøre feil? Spørsmålene Aspaas reiser er viktige og betimelige. Er det slik, og hvorfor? Noen av de samme spørsmålene er også dem Per Fugelli ble kjent for å stille.

12810218_10156525720680697_568654969_o
 Foredragskvelden på Kick Scene var stappfull, og flere mennesker stod i meterlange køer utenfor for å prøve å få med seg begivenheten. 

For ikke lenge siden gikk dessverre Per Fugelli bort – til det han så fint kalte etterlivet. En mann vi hadde gleden av å høre forelese på Kick en vårdag i fjor. En mann opptatt av de store samfunnsøkonomiske spørsmålene. En som viser vei inn i rausheten, og som er opptatt av at du skal ta vare på deg selv og flokken din.

Vi tror Aspaas og Fugelli har rett når de stiller spørsmål om vårt til tider ‘kalde’ og ‘perfeksjonistiske’ samfunn. Vi tror likevel mest på å åpne opp for rausheten i alle de små hjørnene av samfunnslivet vårt. Er vi heldige kan vi på fugellistisk vis åpne veier for kanskje en, få, noen og samtidig minne oss selv på viktigheten av å våge å være åpne

Våge å være godt nok for de svina, som Anita Krohn Traaseth så fint skrev det.

Vi velger å prøve med det vi kaller for ressursperspektivet. Vi ønsker å hjelpe deg, dem, noen, å se at tårene, kampene, fortvilelsene, sårbarheten, smerten som du kjenner i dag innehar mulighetsrom også for håp, innsikt, glede og vekst. Dette i tillegg til gørren du befinner deg i. Vi mener ikke enten-eller. Vi mener både-og. 

Og kanskje kan vi, vet å trene opp perspektivet på å se ressursene i livet, bane vei for mer raushet i små og større porsjoner. Det er i alle fall vårt store håp med reisen Bevegelsesbegeistring. 

Hva er ditt håp?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s