Viktigheten av å vise ekte følelser

Den siste tiden har vi kunnet glede oss over flere henvendelser og respons fra forespørsler vi har sendt. Det viser at dere der ute setter pris på det vi gir dere, og det gjør oss veldig glade!

img_0738Førstkommende tirsdag, 10. oktober er en stor og viktig dag for mange – Verdensdagen for psykisk helse. Denne dagen er vi så heldige at vi igjen skal få gjøre det som gleder oss å gjøre, samtidig som vi utfordrer oss selv – og våre følelser! Vi skal igjen stå på Rosfjord, for en samling Nav  Vest- Agder skal ha for sykefraværsveiledere. Det kunne jo ikke passet bedre med tanke på sted, tid og for hvem – eller hva mener du? Vi mener det rett og slett er «ment to be».

Det er sikkert en del av dere som følger med på «Skal vi danse», og temaet nå på lørdag var «Personlige historier». Historier og hendelser deltakerene kanskje har sett på som et vendepunkt i sine liv.
En av deltakerene var Jorun Stiansen, vinner av Idol 2005. For henne ble det å vinne Idol en drøm hun hadde hatt i 18 år, og endelig klarte hun det – men det tempoet som fulgte hadde hun ikke sett for seg. Hun var pliktoppfyllende overfor seg selv, en såkalt flink pike som la høyt press på seg selv. Ville ikke innrømme for noen at hun var ekstremt sliten, og helst burde hjem og hvile. Dette førte til at hun «mistet seg selv».

frog-1339892_1920
Husk: Ikke vær så pliktoppfyllende at du mister deg selv!

Over en periode turte hun ikke å gå ut. Dette var noe som gikk veldig inn på henne og hun følte hun skuffet seg selv, nettopp fordi hun hadde fått oppfylt en 18 år gammel drøm! Men det er jo ikke alltid like enkelt å vite hvordan virkeligheten av en drøm vil bli.

Jorun tok en avgjørelse, og valgte å ta en time-out fra karriere en stund og ha fokus på å være hjemme hos familien, noe som nå viser seg å ha vært en himla god avgjørelse, når hun nå stråler i «Skal vi danse»! I tillegg har hun lært mye om seg selv.

youth-570881_1920
Ta deg  en time-out, og lad batteriene opp til nye spennende eventyr!

Og nettopp det er jo litt av saken, vi skal ikke måtte gå så langt at vi ikke tør å gå ut døra eller ikke tørre å møte andre mennesker. Men vi må være flinkere til  å si og mene at det vi gjør er godt nok!  – Vi mener ikke at dette er lett, men vi mener det er sinnsykt viktig – for vår psykiske helse. Hvis vi bare kjører på og aldri stopper opp, går det utover oss selv både psykisk og fysisk men det vil da også gå utover de rundt oss, og lage ringvirkninger.

22369142_10159342191270117_312211744_o

Og med en viktig dag som 10. oktober håper vi at åpenheten om temaet psykisk  helse blir mindre tabu – og at du kan klare å tenke «Perfect is boring» og at «Jeg er go´nok«, om deg selv!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s