Så vondt, så godt – så hjerterått!

På søndag kveld ble vi vitne til en magisk blåtime på Fiskebrygga i Kristiansand. Årets Hjertefred fant sted under kraftig gult måneskinn og over blikkstille vann.

Hjertefred ble grunnlagt etter inititativ fra kunstneren Bjørg Thorhallsdottir som ble enke i en alder av 30 år. Hun ønsket at sønnen skulle få være med å minnes sin far på Allehelgensdagen. Det første Hjertefred-arrangementet fant sted i Asker, og siden starten har arrangement spredt seg til mange kriker og kroker i dette lange, kalde landet langt mot nord.

Vi har faktisk ikke vært tilstede på arrangementet sammen tidligere, så vi tenkte at vi måtte gjøre noe med det i år. Dessuten kjentes det godt å få landet litt i varme og ro etter endt foredrag. Vi liker alltid å fordøye og debriefe foredragene i etterkant.

Hjertefred ble en perfekt anledning for å fordøye dagens inntrykk! Ved Fiskebrygga ble vi møtt av et hav med fakler og dansende småjenter i engleaktige klær. Langs hele bryggekanten var det satt ut lys og lykter på små flytebrygger. Vi ble møtt med smil og varme, både billedlig og bokstavelig – både i ord, men også i solbærtoddy og pepperkaker. Ikke lenge etter fikk vi store fyrstikkesker med motiv laget av Björg Thorallsdottir. Og et hjertefred-kort.

23314527_10159460394695117_59105563_o.jpg

Kvelden var en liten herlighet av en renselse. Vi ble servert dikt og sterke beretninger fra to kvinner som mistet sine kjære. En mistet sinn sønn, en annen sin mor. Det er godt å kjenne rom til å føle sorg i et fellesskap av varme – og hjertefred er akkurat det. Vi fikk også høre Askil Holm formidle «Where The Angels Sleep», «Vemundvik» og «Hallelujah». Askil forklarte at han selv nylig mistet sin bestemor, som også mye av sangen Vemundvik handler om. Formidlingen hans gjorde stort inntrykk på oss. Så vondt, så godt, så hjerterått. Og det ble ikke akkurat lettere at kvelden ble avsluttet med «Gabriellas sång» på en sårbar og vakker måte.

23432436_10159468468590117_482825175_o

Tusen takk til alle dere som bidrar til at Hjertefred finner sted i så mange deler av landet vårt. Og takk til arrangørene bak kvelden i Kristiansand. Dette gjorde godt for oss – og for så mange flere!

For å vise åpenhet må vi dyrke raushet! 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s